Veteriner Hekimlerin Dünyası

Tam Versiyon: kaplumbağamın kabuğu yumaşadı?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Bol bol güneşlendirilmeleri ve de vitamin kullanılması gereklidir.Akvaryumunda mutlaka ısıtıcı bulunması lazımdır.Sabit 28 derecede tutulmalıdır(sıcaklık).Suyuna calcium granul katmanız önerilir.Kabuk sertleştirici bir çeşit vazelin gibidir ve güneşlendirirken sürerseniz güneş ışınları kabuğa temas edemez.Bu yüzden eğer iyi bir beslenme, vitamin ve güneş/uv varsa kabuk sertleştirici gerekmez.Yani kabuk sertleştirici sürerseniz kaplumbağanın kabuğu sertleşmiyor.Tek ilacı güneş/uv ve vitamin!Suyunun temiz tuttulması gereklidir.Kabuk sertleştirici kullanmak istiyorsanız "aquanın" kabuk sertleştiricisini tavsiye ediyorum.
Ben araştırma yaptım, kabuk sertleştirici zararlıymış. Kabuğun havasız kalmasına neden oluyormuş. Suyu çok kirletiyor ve suya dağıldığından gözlerde enfeksiyona yol açabiliyormuş. Bu nedenle kaplumbağanın kabuğu için güneşlendirilmeye çıkarılması, vitamin takviyesi yapılması ve UV B lambaları gerekiyor.
Kabuk sertleştirici kullanmak istiyorsanız "aquanın" kabuk sertleştiricisini tavsiye ediyorum.
teşekkürler
Referans URL